La premsa menuda

Impulsa Catxirulo Lab

/Catxirulo Lab és un projecte que s’activa en espais de confluència de la cultura, l’educació i l’activisme. Responsable Lluc Mayol. www.catxirulolab.org/


Projecte de recerca en procés.

El projecte està obert a la aportació i participació de persones i col·lectius interessades en el tema.


La Premsa Menuda de Benimaclet és un laboratori cooperatiu, una ferramenta educativa de gestió comunitària a partir de  dispositius d’impressió analògics.

Un dispositiu que s’activà des de l’Escuela Meme, i ara emmarcat en UBA, amb la voluntat que transcendisca al mateix espai, esdevenint una ferramenta comunitària que puga ser utilitzada per col·lectius, centres educatius o entintats del barri i més enllà.

Per la posada en marxa del projecte s’organitzaren unes jornades de treball obertes i s’impulseren laboratoris pilot a partir dels quals s’ha anat generant un seguit de prototips en forma de ferramentes i artefactes pedagògics amb els cuals activar procesos experimentals.

Este projecte partix d’alguns aspectes de la Pedagogia Freinet que va incorporar este tipus processos als moviments de renovació pedagògica de la primera meitat del segle XX i que van tenir especial incidència en l’escola republicana a l’estat espanyol i especialment en el context de l’escola valenciana. Així doncs este és també un gest que recupera un patrimoni pedagògic i que posa en valor la feina i la vida de moltes persones que han lluitat tots estos anys per una educació activa, crítica i conscient.

  
Jornades pedagògiques La premsa menuda de Benimaclet 2017

Tallers de prems de gelatina
Premsa tipogràfica construïda per al projecte

Laboratoris amb xiquets i xiquetes